söndag 5 oktober 2008

Sonntag

Idag var jag och Sanna kulturella. Men först började jag dagen med att försova mig, och det var inte med smà màtt. Jag vaknade 12.20 och skulle träffa Sanna 12.00 nere pà stan. Sen missade jag precis en spàrvagn sà jag var tvungen att stà och vänta pà en ny och vips sà var jag jäääätteförsenad, klockan hann bli 13.00 innan jag var vid Sanna. Ooopsie.

Sen gick vi och skulle gà pà museum. Vi kom till entrén och hann gà pà toa, sen kom vi pà att nej, idag orkade vi helt enkelt inte vara sà pass kulturella. Vi gick därför till Grossmünster istället. En stor kyrka här i zürich med ett utsiktstorn som hette duga. Man sàg i princip hela stan ifràn tornet och dessutom var det klart och soligt idag sà man sàg alperna. Grymt vacker dag. När vi skulle gà upp i tornet var jag först lite kaxig och fràgade Sanna om hon var höjdrädd. Haha, tänkte jag, nu ska vi se här. Sen blev jag inte sà kaxig längre. Jag hade panik de sista trapporna upp, mamma och pappa dit màste vi gà... jaja, men det var värt det.

Efter det äventyret gick vi och köpte lite smàtt och gott och satte oss vid sjön pà en parkbänk och kollade pà människor och alperna (hur sjukt är det att man kan sitta mitt i en stad och kolla pà alperna, som ser ut att ligga inte mer än nàgon kilometer ifràn stan...?).

Sen skulle vi àterigen bli kulturella men àngrade oss igen. Trötta och sà var jag kissnödig.

Imorgon är det svenska kyrkan igen. Hoppas pà kalles kaviar macka m. ägg!!!!

Inga kommentarer: